Profeten som vägrade

Historien om profeten som vägrade kommer från Gamla Testamentet. Oavsett om du ser Bibeln som Guds inspirerade ord eller som en samling historier hopsatta av en grupp människor kvarstår det faktum att den innehåller många viktiga sanningar.

Det är fascinerande att så tidigt som 1100 år före Kristus hade vissa visa herrar insett farorna med stater. Profeten Samuel var just en sådan vis man. Han kom att bli ett slags kringresande professionell domare som reste runt bland olika stammar, besökte varje stad i tur och ordning, avgjorde dispyter, tjänade som rådgivare och som vän. När vi tar redogörelsen i boken om Samuel bokstavligt så ser det ut som att israeliterna inte hade en stat på det sätt som vi oftast föreställer oss en stat. Snarare så hade israeliterna anammat en teologi som krävde ärlighet och rättvist handlande mellan var och en. Lärda män, som Samuel, var en brännpunkt som gjorde att ingen stat behövdes. Samuel erhöll ingen ersättning genom beskattning; det fanns ingen beskattning.

Läs hela artikeln av Robert LeFevre

1 reaktion på ”Profeten som vägrade”

  1. Förvisso trevligt att omnämna en av dessa profeter som talade mot leviterna. Problemen med 10% var tidigt känt. Men pöbeln regerar. Så styr pengar, bolag och jobb på sådant sätt att man tvingas in i större och större städer. Inte för att handla, för att ens jobba. Förvirring, skapade konflikter, släng in mer tryckta pengar. Pöbeln regerar. Varför gör en pöbel detta mot, effektivt, den själv. Jag röstar för okunnskap och rädlsa. Okunnskap gör grabbarna på mises.se i Sverige ett solit jobb för att täppa till.
    Men rädsla .. Ja’ sku’ ba’ fixa en AK.. Kanske men det kräver sin man att skjuta på riktigt, träffa det man ska, när man ska och inte träffa någon annan. Deras kära kanske har kastat i väg ett skott eller två men sina AK, dom också.
    Jag satsar starkt på att öka kunskapen även för rädsla. Dock måste individer vara mottagliga, vilket historien ovan visar att man inte alltid är. Speciellt i en grupp. För att upphålla din egen moral; mer kunskap och armhävningar. Ta hand om dig själv, träna väl och ät god kost (kolla Doktor Annika Dahlqvist). Ja och så ta tillvara dom få bra marknadsförare som finns; där Ron Paul är Nr1 :-).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *