Uppfostringsråd från Joe Sobran

Eftersom jag skriver om politik frågar folk mig alltid vilket som är det bästa sättet att lära våra barn om hur vårt statssystem. Jag säger till dem att de är fullt kapabla att ge sina barn en grundläggande kurs i samhällskunskap i sina egna hem.

Genom min egen erfarenhet som far har jag upptäckt ett flertal enkla knep som, för ett barns intellekt, kan illustrera de principer som den moderna staten hanterar sina medborgare på. Du kommer säkert att uppskatta dem också.

Till exempel brukade jag leka det enkla kortspelet KRIG med min son. Efter ett tag, när han helt och hållet förstått att de högre rankade korten slog de lägre rankade korten skapade jag ett nytt spel som jag kallade STATEN. I detta spel var jag staten, och jag vann varje gång, oavsett vem som hade det bättre kortet. Min son förlorade snabbt intresset för mitt nya spel, men jag vill tro att jag lärde honom en värdefull läxa för senare i livet.

När ditt barn blir lite äldre kan du lära honom hur vårt skattesystem fungerar på ett sätt som är enkelt att förstå. Erbjud honom 100 kronor för att klippa gräsmattan. När han har klippt gräsmattan och ber att få betalt behåller du 50 kronor själv och säger till honom att detta är den så kallade inkomstskatten. Ge sedan också 10 kronor till hans yngre bror, och säg till honom att detta är “rättvist”. Förklara också för honom att du behöver de resterande 40 kronorna för att täcka de administrativa kostnaderna av att dela upp pengarna. När han börjar gråta, säg till honom att han är “självisk” och “girig”. Senare i livet kommer han att tacka dig.

Skapa så många regler som möjligt. Låt orsakerna till dem vara okända. Upprätthåll dem godtyckligt. Anklaga ditt barn för att ha brutit mot regler du aldrig talat om för honom. Se till att han alltid är orolig att han kan ha brutit mot befallningar du ännu inte uttalat. Ingjut i honom känslan att regler är helt och hållet irrationella. Detta kommer att förbereda honom för ett liv under en demokratisk stat.

När ditt barn har mognat tillräckligt för att förstå hur rättsväsendet fungerar, bestäm en tid då han ska gå och lägga sig och skicka honom sedan i säng en timme tidigare. När han tårfullt anklagar dig för att bryta mot reglerna, förklara då för honom att det var du som skapade reglerna och att du kan tolka dem precis hur som helst, i enlighet med vad som passar dig, på grund av ändrade omständigheter. Detta kommer att förbereda honom på Högsta Domstolens uppfattning om konstitutionen som ett “levande dokument”.

Lova honom ofta att du ska ta med honom på bio eller till Skansen, och sen, vid den utsatta tidpunkten, sätt dig tillrätta i en fåtölj med en tidning och säg till honom att du har andra planer. När han skriker, “Men du lovade!”, förklara för honom att det var ett vallöfte.

Slå ditt barn lite då och då utan förvarning. Förklara sedan att det är i försvarssyfte. Berätta för honom att du alltid måste vara på din vakt för att hindra potentiella fiender innan de blir tillräckligt starka för att skada dig. Detta kommer ditt barn också att uppskatta, kanske inte just då, men definitivt senare i livet.

Ibland kommer ditt barn på ett naturligt sätt att uttrycka missnöje med dina metoder. Han kanske till och med höjer rösten och kräver att få leva hos en annan familj. För att förebygga och minimera denna reaktion, låt honom veta hur lyckligt lottad han är som lever med den mest älskande och överseende föräldern i hela världen, och återberätta kusliga historier om andra föräldrars grymheter. Detta kommer att göra honom lojal till dig och senare mottaglig för påståendet i klassrummet att den postmoderna amerikanska välfärdsstaten fortfarande är bäst och friast på hela jorden.

Detta tar mig till den absolut viktigaste barnuppfostringstekniken av dem alla: lögner. Ljug konstant för ditt barn. Lär honom att ord inte betyder något – eller snarare att ordens betydelse konstant “utvecklas”, och att de i morgon kan betyda motsatsen till vad de betyder idag.

Vissa läsare kanske motsätter sig detta och menar att det är ett väldigt dåligt sätt att fostra ett barn på. Vissa kanske till och med kallar det barnmisshandel. Men det är just det som är själva poängen: Barnmisshandel är den bästa förberedelsen inför ett vuxet liv under vår form av STAT.

Originalartikeln kan läsas här.

Kommentera på bloggen.

1 reaktion på ”Uppfostringsråd från Joe Sobran”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *