Dagens hyckleri och stolpskott

Dagens hyckleri och stolpskott kommer från Aftonbladet (inte otippat). Artikeln börjar med att Anders Lindberg påstår: ”att ge alla muslimer skulden för terrorn i Toulouse är som att ge alla kristna skulden för Utøya”. Och visst, det är ju inte så begåvat.

Men att ge ”högern” kollektiv skuld för Utøya, på Aftonbladets ledar- och kultursidor, det är ju en helt annan sak, eller?

Nej, det är givetvis lika dumt det. Så vi återvänder till Aftonbladet.

Se ex, Högern, hotet och hatet av Petter Larson och Breiviks världsbild – och borgerlighetens (på Aftonbladets Kultursidor iofs., och där kan man väl publicera vad som helst), men även av Anders Lindberg själv, på ledarsidan, med titeln Breivik hatade det politiskt korrekta (underrubrik ”Hatretorik”).

Där kan vi läsa:

I veckan satte författaren ­Maria Sveland foten rakt i getingboet i en artikel om hat på DN Kultur.

Sveland beskriver hur den ­radikala högern i dag angriper vad de kallar ”politisk korrekthet” genom attacker på feminism och mångkultur. Hon drar en parallell till Anders Behring Breivik.

Hon pekar även ut den pikanta högerkulturen kring bland andra Timbro, Axess och ­Genusnytt. […] den demokratiska högern håller inte längre rent. […] Breivik hatade mångkulturen och feminismen, de ”politiskt korrekta” och det anständiga Norge [och] det är en föreställningsvärd han delar med […] tankesmedjor och kotterier som just ­Genusnytt, Axess och Timbro. […] Därför kan SVT:s Aktuellt ställa frågan ”Har invandringen gått för långt?” på bästa sändningstid. Och låta Annie Lööf (C) och Jimmie Åkesson (SD) diskutera saken. […] Ska vi kunna vända trenden måste den demokratiska borg­erligheten ta itu med sin svans.

Hyckleriet är påträngande.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *