Jonatan Godtrogen: Kap. 25

En som tror

När applåderna började tunnas ut, stod Jocke Kandidat kvar utan att röra sig. Filip ville hålla showen igång, han knackade Jocke på axeln och försökte leda honom mot utgången. Men Jocke stod kvar och fortsatte le, så konferencieren sträckte ut armarna och tystade publiken.

Jocke sade, ”Det finns någon som jag vill att ni skall träffa.”

”Visst, Jocke, naturligtvis, men vi har inte särskilt mycket tid.”

”Det tar bara en minut. Jag vill berätta om våra vanliga väljare – vår främsta vanliga väljare.” Jocke vände sig om och tecknade åt någon vid sidan om scenen att stiga fram. Ingen kom men Jocke fortsatte att vinka försiktigt, som om han trugade ett blygt litet barn. Till slut klev en blek, äldre dam fram. Först höll hon sig i ridån, sedan steg hon försiktigt fram.

Läs hela kapitlet, av Ken Schoolland.

Se de tidigare kapitlet av Jonatan Godtrogen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *