Jonatan Godtrogen: Kap. 24

Applådometern

En ensam spotlight lyste upp den tomma plattformen och ur publiken steg ett svagt mumlande. Någon började klappa i takt och snart följde resten av publiken med. Hela stället genljöd av upphetsning och ljud. Till slut hoppade en stadig figur med slickat, korpsvart hår upp på plattformen. Mannen var klädd i en glittrande rock och hade det löjligaste leende Jonatan någonsin sett. Likt en katt hoppade han fram och tillbaka över scenen samtidigt som han hälsade den jublande publiken välkommen.

”Välkomna, välkomna, välkomna! Jag är Filip, er konferencier, och jag är sannerligen förtjust över att ha alla ni underbara människor med mig i dagens föreställning av ’Du är där!’ Och vilken föreställning vi bjuder på. Längre fram skall vi tala med – ni gissade rätt – kandidaten!” På var sida om Filip stod två idel leende och knappt påklädda flickor. När flickorna började vifta vilt med armarna bröt publiken ut i extatiska applåder.

Läs hela kapitlet, av Ken Schoolland.

Se de tidigare kapitlet av Jonatan Godtrogen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *