Ytterligare en vecka avklarad

Denna vecka hade jag till slut min presentation i Jesús Huerta de Sotos klass om ”Tidspreferens och välfärdsstaten”, och det gick väldigt bra. Presentationen klockade in på ca 25 minuter, och efteråt blev det ca. 30 minuter diskussion där professor Huerta de Soto dels utökade min presentation med några beskrivningar. En av dessa beskrivningar var i samband med digerdöden, och att folks tidspreferenser steg så pass mycket att de helt struntade i att jobba och bara lämnade allt för att leva ett liv med väldigt hög tidspreferens (kort tidshorisont) och festa osv. Som vanligt var det mycket underhållande berättat av professor Huerta de Soto, och som vanligt är det fullständigt omöjligt att sammanfatta.

Brian O’Caithna, lärare vid Syracuse University i Madrid, var också på besök och han tipsade om denna artikel av Ralph Raico, och tillade att den är viktig att läsa för de som vill veta varifrån vi kom och vart vi kanske är på väg. Jag har dock inte läst den, men nu när jag har lite mer tid (presentationen har tagit mycket tid) kan jag läsa lite annat.

Det finns annars inte så mycket att rapportera från denna vecka förutom att jag besökte Toledo igår. Toledo är en liten stad, ca. 30 minuter med tåg från Madrid, som en gång i tiden var huvudstaden i Spanien. Staden är vackert belägen på en kulle, omringad av en flod (en riktig flod, inte som Madrids sorgliga ursäkt till flod). Den gamla delen av staden, egentligen allt som är beläget på kullen, är väldigt vacker. När man går omkring i de gamla delarna är det lätt att spekulera i hur Spaniens huvudstad hade sett ut om den var belägen i Toledo, istället för den relativt ”artificiellt” skapade staden Madrid. Dock kommer vi aldrig få veta det, för av någon anledning bestämde någon kung att huvudstaden skulle vara belägen i Madrid, och på den vägen är det.

Nästa vecka i Jesús Huerta de Sotos klass kommer en studiekollega till mig att ha en presentation om städer och frihetens framtid som jag ser fram emot.

Annars som sagt inte så mycket att rapportera annat än att det är skönt att ha den viktigaste presentationen avklarad. Det ”enda” som återstår nu är: 4 presentationer, 4 uppsatser och 3 tentor. Ja, och så magisteruppsatsen så klart.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *