Intervju med Steffen Krug på goldmoney.com

Jag lyssnade nyss på när Steffen Krug intervjuades av James Turk på Gold Money Foundation (finns även på YouTube här). Intervjun är ifrån den 14 maj 2011 men jag fick tips om den först igår. Steffen Krug är grundare av Institut für Austrian Asset Management som han grundade när han letade efter nya sätt att investera 2008 som grundade sig på hans kunskaper inom Österrikisk ekonomi. James Turk Gold Money Foundation syftar till att utbilda folk över hela världen med nyttan av riktiga stabila pengar.

Jag lärde känna Steffen i Salamanca för tre år sen och träffade honom även nyligen på Mises.org summit i Wien. Jag kom ihåg att han berättade om sina planer när jag träffade honom första gången och hur han skulle hitta ett nytt sätt att investera för sina klienter.

I intervjun berättar Steffen först om hur han startade sitt företag.Vidare diskuterar James och Steffen faran med inflation och fiat.
Steffen som bor i Hamburg berättar även den intressanta historien om Mark Banco. Från Hansatiden fram till Bismarck avskaffade Marc Banco 1870 så hade man ett system att räkna mellan olika valutor där 8,5 gram var en Marc Banco. På det sättet kunde handlare ifrån andra länder enkelt väga och se vad deras silverpengar var i Marc Banco och man hade ett gemensamt sätt att räkna när man gjorde affärer. Detta var en 100 % silverstandard som varade över 250 år.

Avslutningsvis diskuteras euron och Tysklands syn på dess utveckling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *