Den självbestämmande individen

Vanligtvis brukar jag tala om finans och ekonomi, om de vägar som sannolikt måste tas för att skapa ett mer välmående samhälle; med andra ord, precis som Mises talar jag vanligtvis om vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Men idag väljer jag för första gången att tala om ett annat ämne. Jag talar om vad som egentligen driver mig. Jag talar om var min energi, som individ, kommer ifrån. Dess källa är här, i detta avancerade och progressiva libertarianska samfund, som ser fram emot verkliga förändringar; inte illusoriska förändringar och slagord. Här känner jag mig hemma.

Etikens historia har varit en historia om utnyttjande. Sedan urminnes tider har individer delats in i två grupper: de som måste följa reglerna, och de som inte behöver göra det. Folket måste följa etiken och moralen, men inte härskarna.

Läs hela artikeln av Helio Beltrão

1 reaktion på ”Den självbestämmande individen”

  1. En av de absurdaste skatterna är momsen på hus. Speciellt i vår högskattade och skulddrivna ekonomi. Du tvingas ta dyra topplån på huset du köper för att betala moms på byggnationen till staten. Dessa lån skall du sedan betala ränta på och amortera i decennier. Det samma gäller bilar fast tidshorisonten är kortare.

    En absurd skatt som ofta glöms i de listor på skatter som förekommer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *