Med stor saknad

Jag såg precis onlinesändningen från Håkan Juholts presskonferens, där han som väntat meddelade att han avgår som partiledare för socialdemokraterna. Även om partipolitik knappast är produktivt (eller ens intressant) så kan jag inte säga annat än att jag kommer att känna stor saknad i stort sett oavsett vem som tar över rodret för partiet i kris. Varför? Helt enkelt för att Håkan Juholt varit en fantastisk representant för det demokratiska styrelseskicket och en underbar symbol för den politiska klassen.

Förvisso kommer alla andra i och kring den politiska makten att ta avstånd ifrån Juholts fadäser, vilket till viss del kan täcka över det verkligt ruttna i systemet. Men det går inte att komma ifrån att Juholts ageranden och uttalanden på ett otroligt klargörande sätt visat vad den politiska makten sysslar med. Och att den har intet med vanligt folk, våra fri- och rättigheter att göra. Det är ingen nyhet för oss på mises.se, eller för dig som läsare av de texter vi publicerar, men det är sannolikt en nyhet för många andra.

I detta avseende kommer jag att känna saknad. Juholt var inte tillräckligt slipad för att undhålla dem som inte är initierade i det politiska spelet hur det egentligen fungerar, hur man resonerar, hur man ser på sig själva och hur man ser på ”vanligt” folk. Den politiska klassen är och förblir en maktelit där Folket endast utgör ett problem och ett hinder på vägen mot ära och rikedom.

6 reaktioner på ”Med stor saknad”

  1. Det enda politiker kan göra nuförtiden är att hålla tyst; får se om nästa maffiaboss-aspirant fattar det 🙂

  2. Inte bara såsseriet känner lättnad nu, utan som du säger hela det politiska maktskiktet. Håkan ”Mario” Juholt hade den (för den politiska klassen) dåliga smaken att dra fram i ljuset hur saker och ting verkligen förhåller sig. De övriga politiska sociopaterna är mycket bättre på att dölja verkligheten. Kulholt var en osolidarisk katt bland hermelinerna. Nu åtgärdat.

  3. Vi får hoppas att Jämtin tar över, och går till val på könsneutrala toaletter. Jag har vissa förhoppningar om att den som nu blir vald är åtminstone i närheten av Håkans inkompetens-nivå, och följaktligen får vi mer humor att se fram emot.

  4. Bradley Rimbleus

    Så där föll Tjuvholt Ljugholt till sist. Det var synd, eftersom han skadade sociademokratin så mycket. Ju längre han hade suttit desto bättre.

    Han borde ju-holt sig till reglerna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *