Nollsummespel och valfrihets-romanticism

Ekonomi är egentligen väldigt enkelt och logiskt. Men för att förstå vår komplexa, moderna ekonomi måste vi först förstå grunderna. Både ”vänstern” och ”högern” stirrar sig blinda på vissa fenomen utan att ha en susning om hur marknaden i grunden fungerar. Och då hittar man på en massa strunt för att belägga sin världsbild, vilket gör att man skapar problem där det inte finns några. Och dessa problem måste man då gå hårt åt för att lösa. Politiker är precis som mannen med hammaren som tenderar att se alla problem som spikar som måste slås ned – de kan bara tänka sig politiska lösningar.

Läs hela artikeln, av Per Bylund

5 reaktioner på ”Nollsummespel och valfrihets-romanticism”

 1. Apropå snickare och bagare; bytte för några år sedan en skrotad L-formad staket-stolpe av metall mot en stor påse blandade bakverk.
  Stolpen skulle bagaren sätta upp utanför bageriet för att hänga en kringla i så att flera skulle hitta dit.
  Jag älskar byteshandel! (Tror att bagaren också var nöjd.)

 2. SAOB säger att Omständigt är ”föga brukligt”….
  Omständigt får 221000 hits på Google och Omständligt får 92300….
  Man kan nog förmoda att en litet antal silverhåriga höga herrar och damer runt ett bord inte har riktigt så mycket inflytande på språket som dom inbillar sig.

 3. Jag är sydhallänning med 7-årig folkskola + forsättningskola, och har alltid både skrivit och sagt omständigt trots att jag ganska snart fyller åttio år. Jag kan inte minnas att någon hittills har protesterat. Så det så!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *