Jonas Sjöstedt om bedrägeri

Det finns mycket man skulle kunna kommentera i Ekots lördagsintervju med Jonas Sjöstedt, men det som sammanfattar vänsterpartiets intellektuella fattigdom är ändå när han kommenterar historien om där läkare gjorde miljonklipp på en avknoppad vårdcentral.

Läkarna köpte landstingsdrivna Serafen 2007 för 694 500 kr, nyligen sålde de verksamheten till Nordic Capital och Apax (enligt vänsterpartiets källor, det finns inga officiella siffror).

Detta menar Jonas Sjöstedt är bedrägeri ifrån läkarnas sida. Ganska allvarliga anklagelser. Men då kan vi fråga oss vem som satte priset på försäljningen? Ja inte var det läkarna utan det var politikerna. Som konsumenter vill vi alltid självklart köpa så billigt som möjligt. Begår Jonas bedrägeri när han handlar på mellandagsrean?

Såldes verksamheten för billigt? Antagligen, men är det bedrägeri ifrån läkarnas sida? Knappast.

Nu hade Jonas klagat även om de hade sålt det för 5 kr i vinst då han inte vill ha någon vinst i vården.

2 reaktioner på ”Jonas Sjöstedt om bedrägeri”

  1. Jag är rätt säker på att det var politikerna han syftade på när han sa bedragare. Det är iallafall det som är Vänsterpartiets hållning i frågan. Läkarna i det här fallet kan ju såklart inte lastas för att de gjort ett smart klipp, det är politikerna som borde insett att det skulle sluta på det sättet. Nu är jag ganska säker på att de ansvariga politikerna faktiskt just insåg det, och är det så har de medvetet försnillat skattepengar. Med andra ord: bedrägeri.

  2. Lyssnade på debatten idag. Och det är tydligt att Agnes helt missuppfattat Sjöstedt.

    Han riktar udden mot företagens och entreprönörers klipp, inte på politikernas bedrägeri.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *