De utslagna

En mycket vanlig fråga när jag pratar om ett samhälle utan staten (eller för all del även i ett samhälle med en minimal stat även om jag inte förespråkar detta så blir argumenten även giltiga i ett tänkt samhälle med en minimal stat) är hur tar vi hand om de utslagna i samhället och de som inte klarar av att producera och tjäna sitt eget uppehälle? Ett annat vanligt påstående som brukar komma relativt snabbt i en upprörd ton när du förklarar att du förespråkar ett fritt samhälle i fredligt samförstånd utan våld, hot och tvång är: ”Du är ond! Du vill att folk ska dö i rännstenen!” Eller som en professor i de naturvetenskapliga ämnena kastade ur sig i en debatt med mig: ”Du vill att det ska gå åt helvete för folk!”. För de som är tveksamma så kan jag inleda med att försäkra att jag varken vill att folk ska dö i rännstenen eller att det ska gå åt helvete för folk. Tvärtom vill jag att folk ska leva fria i ett fritt samhälle i fredligt samförstånd, om du klarar av att göra denna distinktion så kan vi gå vidare.

Läs hela artikeln av Joakim Fagerström.

1 reaktion på ”De utslagna”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *