Sveriges stora strid – mot kapitalismen

Gårdagens Sveriges stora strid var bland det värsta jag har sett på SVT. Ja jag vet att SVT är kraftigt vänstervridet och osakligt men detta var något långt ut över det vanliga. Jag brukar undvika denna typ av program men den här gången kunde jag inte sluta att titta. Det var som att se en trafikolycka. Sällan har man lyckats klämma in så många socialister i en studio. Stämningen blev hatisk och påminde om en lynchmobb.

I programmet (som tydligen sänds i tre delar) så undersöker Sverker varför fetman ökar i Sverige. Deltagarna tävlade om att spy ut sitt hat över handlarna och Sverker skrek ut sin ilska över COOP-handlaren och ICA-handlaren. COOP-handlaren vågade inte säga så mycket medn ICA-handlaren vågade åtminstone säga att konsumenterna ansvarar för sina egna val samtidigt som Sverker skrek om de feta barnen.

På allvar diskuterade man regleringar i hur varorna ska arrangeras i butiken och Sverker kunde inte förstå hur detta kunde vara ett problem.

Göran Greider gavs inte oväntat ett stort utrymme och kunde ostört förmedla sina marxistiska doktriner. Samtliga deltagare som fetmaforskare, Överviktigas riksförbund, debattörer osv. tävlade om vem som kunde begära flest skatter och statliga regleringar. För alla var överens om att det var staten som skulle rädda oss ifrån fetman.

Snälla SVT  ni kan åtminstone ge ett sken av att vara opartiska.

6 reaktioner på ”Sveriges stora strid – mot kapitalismen”

  1. Grotesk uppfattning att staten kommer rädda oss från fetman, det enda sättet den kan det på är att förstöra ekonomin till den grad att vi istället bokstavligen talat svälter ihjäl…

  2. I början pratade en del om att dom lärt sig ett och annat om kosthållning men sen spårar det ur totalt… Fler lagar och bestämmelser! Värt att se och fundera på hur pass effektivt grupptänk i värsta Goebbelsanda fungerar.

  3. När svälten bredde ut sig i Rumänien så lanserade Ceausescu verkligen en nationell bantningskampanj! Det är inget skämt (om det inte var så att han hade en sadistisk humor, förstås…)

  4. Det finns ju mängder av statliga initiativ som fört med sig en reduktion av matkonsumption. Roosevelts – The New Deal som garanterade depressionen, Engelska koncentrationsläger under Boerkriget och dess fulländade Nazistiska motsvarigeter, Lenins och Stalins effektiva 5-års planer. Lagar mot äganderätt strax för den stora svälten i Irland där 1 miljon dog. Korruption och totalitära makt monopol inom en stor andel av Afrika´s länder… osv. osv.

  5. Socialisterna, vana vid att sätta agendan sen decennier, har drivits bakåt mycket långt och har inte alls något problemformuleringsprivilegium längre. Deras upphetsning när någonting verkar gå deras väg, och de kan få något plats att bestämma över andra igen, är förståelig. Greider trodde att ”klimatfrågan” skulle bli den agenda där man kunde få upp socialismen på piedestalen igen, resultatet blev det motsatta, särskilt (s) har förlorat mängder av väljare på lusten att begränsa andras konsumtion. Sociala ingenjörer lever i sin egen värld, många har inte riktigt fattat att de inte är populära just bland de låginkomsttagare som socialisterna tror sig vara företrädare för.

    I Hayeks ”Vägen till träldom” finns en lång rad exempel på hur innebörden i ord förvandlas till sin motsats när de gift ihop med socialism. Motsatser kan emellertid se helt olika ut. Det är inte givet att ett antitjock-socialismen resulterar i tjockare människor när den vill åstadkomma smalare, det var förr i tiden det gick till så. Tvärtom, antitjock-socialismen kan resultera i nada, men samtidigt bli ännu en spik i socialismens kista. Så har det sett ut på sistone.

  6. Det som jag tycker är mest ironiskt är att fetmaepidemin tog fart samtidigt som nyckelhålsmärkningen introducerades av livsmedelsverket.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *