När staten blir avslöjad

För att vara framgångsrik som Stat måste man omge sig med mystik, rök, blixtar och dunder. Lite som en trollkarl. Man behöver sprida myter, hjältesagor och lögner om sig själv. Man behöver lära barn i tidig ålder att misstro sin intuition, sin egen förmåga och istället förtrösta på Staten, för att de ska förstå att den är alla goda gåvors givare.

Det är spännande tider vi lever i. Tack vare ett aldrig tidigare skådat flöde av information via internet kan vi från första parkett dagligen få beskåda hur Staten blir avklädd och avslöjad som det patetiska luftslott den är. Och hur den blir mer och mer desperat i sina försök att upprätthålla chimären. Precis som i den här berömda scenen från Trollkarlen från Oz. (Dagens familjeunderhållning här hemma.)

”Pay no attention to that man behind the curtain!”

1 reaktion på ”När staten blir avslöjad”

 1. Leif Ståhlberg

  Haha, mycket bra.
  Det är spännande att varje dag mer eller mindre,
  kunna se i medierna hur ”mannen bakom gardinen” blir avslöjad.

  Fler och fler ger uttryck för att dagens ordning måste ändras, skatter är stöld
  och staten är inte längre en garanti för det goda utan mer en förutsättning
  för att kunna förtrycka befolkningen.

  Vi är på rätt väg.
  Leif

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *