Mises.se goes mainstream

Dala-Demokratens kultursida nämner oss i en artikel igår. Det tycker vi är trevligt och tackar för omnämnandet. Äntligen har vi gjort debut i mainstream och till råga på allt i Dala-Demokratens kultursidor, mycket smickrande. Kanske har Greiders kollegor uppmärksammat våra inlägg om Greider:
Utan bärplockning stannar Sverige
För Greider i tiden
Gå direkt till fängelset utan att passera Gå
Etatisten Greider om ”elitisten” Keynes
I Göran Greiders värld
Medias fulspel

I vilket fall så skriver de:

Det finns åtminstone fyra organisationer i Sverige med medlemmar som är aktiva i politiska debatter. Tankesmedjan Timbro är den främsta organisationen i Sverige som framför nyliberala åsikter. Till organisationen är en rad skribenter knutna som skriver artiklar med nyliberal retorik. De ger bland annat ut böcker och har översatt verk av kända libertarianer som Robert Nozick och Milton Friedman. Timbro finansieras av stiftelsen Svenskt Näringsliv. I den nyliberala tankesmedjan Timbro finner vi åtskilliga moderata politiker. Tidigare verkställande direktörer och de flesta av deras medarbetare är politiker inom Moderaterna.
Frihetsfronten är ett nätverk för libertarianer och nyliberaler i Sverige. De tycker att statens makt över medborgarna skall minskas.
Nätverket vänder sig till dem som bland annat ogillar förmynderi, tvång och pekpinnar. Ludwig von Mises Institut är den svenska delen av världscentret för Österrikisk ekonomisk teori och libertariansk samhällsteori. De aktiva på Internet. Den Nya välfärden är en nyliberal tankesmedja finansierad av Svenskt Näringsliv.

Nu skiljer vi oss en del ifrån de andra organisationerna som de grupperar oss med, men man kan inte få allt. Det är inte så konstigt att de nämner oss då vi är den mest radikala libertarianska organisationen i Sverige och så långt ifrån Dala-Demokraten ideologiskt som man kan komma.

Replik på detta kommer självklart inom kort.

2 reaktioner på ”Mises.se goes mainstream”

  1. Dala-Demokratens uppgifter om Den Nya Välfärden stämmer inte och tankesmedjan Den Nya Välfärden meddelar att:

    Den Nya Välfärden är finansierad av ca 20 000 företagare som stöder oss i vårt arbete. Det förekommer således inget finansiellt stöd från Svenskt Näringsliv. Informationen som finns på Wikipedia är inte korrekt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *