Varför jag inte röstar på ödlor

Denna artikel publicerades ursprungligen inför Riksdagsvalet 2010.

Det börjar närma sig valdagen, den 19 september, dagen då miljontals svenskar, likt lämlar på lämmeltåg, ger sig ut och röstar på vilka som ska leda landet de kommande fyra åren. Vilket block som kommer att vinna, vem som blir statsminister osv. vet jag inte. Det enda jag vet är att det som vanligt kallas för ett ödesval och att, i Aron Flams ord, “oavsett vad [som händer], kommer skillnaden inte att vara så stor”.

Jag tänker inte kommentera vare sig block- eller partipolitik, främst för att alla partier oavsett färg eller ideologi menar att staten är nödvändig och att de har rätt, ja till och med en skyldighet, att styra över mitt liv och fatta beslut åt mig. Pseudodebatter om huruvida 30 % eller 28 % inkomstskatt är rätt missar helt och hållet grundfrågan, att stöld fortfarande är stöld även om man stjäl lite mindre.

Läs hela artikeln, av Joakim Kämpe.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *