Papers please!

Tips till alla er som tänker hämta ut julklappar som skickats via ”posten”.

Om paket skickas till barnen som mottagare måste ni ta med legitimation för barnen för att få hämta ut paketet. Om de inte har körtkort ännu går det bra med pass. Om de inte har pass så fick jag höra att det går bra med vårdnadsintyg, som jag med hjälp av Google ser kan utfärdas av begravningsbyrå. Vill ni inte slå ihjäl barnen för att få vårdnadsintyg till att hämta ut paketet med vet jag inte vad som gäller.

I min barndoms dagar brukade jag flyga en del med min far. En gång råkade jag lämna fram passet när vi skulle checka in, och då tillrättavisade han mig skarpt: ”Nej det där ska du inte lämna fram, det gör man bara i öst-staterna!”

Den som har flugit de senaste 20 åren vet att öst-staterna kommit hit.

Den som numera försöker hämta ut paket får veta att öst-staterna också kommit till posten.

Äldre tyskar brukar ännu ta med sig pass när de går ut, som av gammal ohejdad vana. De gula stjärnorna tycks däremot inte vara på modet just nu. Men modet tenderar ju att upprepa sig med jämna mellanrum.

PAPERS PLEASE!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *