Sista veckan i Madrid

Den sista veckan i Madrid är precis avklarad och nu är det fullt upp med att studera till Jesus Huerta de Sotos examen. För de som är intresserade kan ni ladda ner detta dokument som jag sammanställt. Det innehåller alla de texter som vi skall läsa till examen.

Sista veckan innehöll annars två stycken väldigt underhållande lektioner där Huerta de Soto förklarade pengar, pengars köpkraft och inflation på ett väldigt grafiskt sätt genom att slänga ut 1000 euros värt av 5 euro sedlar i klassen, i ett försök att demonstrera Ben Bernankes helikopter (en idé som faktiskt kommer från Milton Friedman). Lektionen var mycket underhållande men, tyvärr, och inte otippat, så ”försvann” ett gäng 5 eurosedlar (10 stycken närmare bestämt). Inte så otippat, eftersom klassen inte enbart består av äganderättsanarkister (vilket mer eller mindre är alla på mastersprogrammet), utan klassen tas tillsammans med studenter på ett audio-visuellt program (ingen skuld lagd på någon speciellt grupp, bara en rolig iaktagelse).

Hursomhelst, tillbaka till studierna.

2 reaktioner på ”Sista veckan i Madrid”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *