Anarkism i Uppsala

I måndags besökte jag Geijerska studentföreningen/FMSF Uppsala i Uppsala och talade om anarkism. Geijerska studentföreneningen är en lokalförening i FMSF. Det var en mycket trevlig tillställning på Medborgarskolan. Vi var ett mindre sällskap vilket gjorde att vi fick mycket tid för frågor och diskussion.

Jag gick igenom olika definitioner av anarkism och min syn på anarkism. Vi pratar alltså inte här om den traditionella vänsteranarkismen som många tänker på utan istället en mer individuell anarkism som utvecklats i den klassiska naturrätten men vidare förfinats av tänkare som Molinari, Spooner, Tucker, Rothbard och Hoppe.

Jag gav även min personliga utgångspunkt och syn på detta vilket är att principen om att jag äger mig själv står överallt annat och att även en minimal inskränkning i detta inte går att motivera. Jag talade även om hur det skulle kunna fungera i ett statslöst samhälle och vanliga argument emot och vad folk brukar vara oroliga för. Jag gick inte in så mycket på grunderna till dessa principer men det kan ni lyssna på mer om här. Istället fokuserade jag hur säkerhet och rättvisa kan fungera på en fri marknad.

Den efterföljande diskussionen var mycket givande med många pålästa gäster och högt i tak. Sammanfattningsvis så var det en trevlig givande tillställning och jag rekommenderar er som bor i Uppsala att engagera sig på Geijerska studentföreningens träffar.

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *