Recension av James Rickards Currency Wars

Etablissemangets kelgris nummer ett, keynesianen Nouriel Roubini (även känd som ”Dr. Doom” – kanske ett försök att överskugga österrikaren Marc Faber som också kallas ”Dr. Doom”?), attackerade nyligen James Rickards för sin nyskrivna bok Currency Wars – The Making of the Next Global Crisis. Mises.se har tidigare skrivit om Rickards, som är både österrikare och finansanalytiker, och nu är det återigen läge att uppmärksamma denne österrikare för sitt purfärska och väldigt viktiga verk om valutakrig och globala kriser. Nedan följer en kortare recension av boken.

Nouriel Roubinis attack inleddes med följande uttalande:

”Varför förespråkar Jim Rickards en guldmyntfot i sin bok Currency Wars? Vet han inte att den orsakade den Stora Depressionen?”

Läs hela artikeln av Daniel A. Risberg.

2 reaktioner på ”Recension av James Rickards Currency Wars”

  1. Får förhoppningsvis boken i julklapp 🙂

    ”Gold Wars, the battle against sound money as seen from a Swiss perspective” är en bok för den som fördjupa sig i statens krig mot guld. Jim Richards har säkertligen hämtat inspiration från den till sin bok.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *