För de som tvivlade…

Inom den libertarianska rörelsen finns det folk som kallar sig höger, och det finns folk som kallar sig vänster. Jag skulle vilja säga att de inom ”rörelsen” som kallar sig ”höger” (även om detta egentligen är ganska irrelevant) ser på det borgerliga styret i Sverige med lite snällare ögon än om statsministern hade hetat Mona Sahlin och finansministern Östros.

För mig är det fullkomligt likgiltigt. De är bara olika sidor av samma socialistiska mynt.

Det finns även de som hävdar att vi har gått i en mer frihetlig riktning med en borgerlig regering. Jag ställer mig tvivlande till detta. Om det nu är någon som tvivlar på detta ber jag dem att titta på detta klipp, eller läsa denna ”artikel”.

Anders Borg citerar alltså Mona Sahlin.

Ordagrannt.

Vi har en finansminister som citerar en socialistisk partiledare om hur ”häftigt det är att betala skatt”, och en statsminister som kallat det svenska folket ”mentalt handikappade”. Är detta verkligen att gå i en mer frihetlig riktning?

7 reaktioner på ”För de som tvivlade…”

 1. Jonathan Müller

  Min fråga är hur ska vi göra för att väcka den svenska vänstern när alla traditionella värderingar som fungerar anses bakåtsträvande? Vänstern vill va först med allt, bäst på allt osv och de hoppar på precis allting som kommer ur våra ”bildade” härskares strupar. Gapa och svälj. Känner mig väldigt pesimistisk ikväll då jag följer utvecklingen i samhället på några ställen och det ser ut som läget hårdnar på en del hål. Hoppas mycket på Ron Paul och ser hur hans tankar fått ett litet fäste ibland några få andra här i Sverige, men i övrigt är det på samma intellektuella nivå som Michael Moore.

 2. Ron Paul är sympatisk med många av det här fästets tankar är väl en mer korrekt beskrivning.

  Man måste väl ha en tilltro till att andra också kan förstå det som är sant och rätt, eller känns det fel? 🙂

 3. Högern siktar ju inte ens på någon riktig avvecklingspolitik längre. Alla dessa pseudoprivatiseringar (”SYSTEMSKIFTE” på vänsterspråk) förstår ju en schimpans bara är bluff. Den extrema centrismen i svensk politik driver hela spektrumet mot den myssocialistiska sweet spoten.

 4. Den välfärdsstat som vi lever i idag kommer i allt väsentligt vara intakt oavsett regering. En stor majoritet av Sveriges befolkning skriver tyvärr mer än gärna på detta kontrakt. Och det är väl tyvärr det som Nya Moderaterna insett.

  Däremot kan en borgerlig regering göra en och annan liberal punktinsats (friskolereform, mindre skattesänkningar, upplösande av löntagarfonder mm) och hålla sig ifrån att driva alltför mkt vänsterpolitik.

  Men i övrigt så är det same same but different.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *