Keynes eller Hayek? Nej, Mises!

Följande artikel publicerades i oktober i Axess Magasin nr 8 (2011) under rubriken Lågräntepolitiken måste få ett slut. Den var en replik på artikeln Finanskrisens domptörer i Axess nr 7 (2011) av Fredrik Erixon. I sin artikel menar Erixon att det är fantasilöst och meningslöst med det nyväckta intresset för 1900-talets ”århundradets debatt” mellan Keynes och Hayek. Dels för att både Keynes och Hayek bytte ståndpunkter flera gånger, så till den grad att det ibland är svårt att skilja mellan dem, och dels för att varje tid är unik och därför behöver sin egen ekonomiska teori.

Visst ändrade Keynes och Hayek sina åsikter över tiden. …

Läs hela artikeln, av Klaus Bernpaintner

5 reaktioner på ”Keynes eller Hayek? Nej, Mises!”

  1. Utmärkt inlägg i debatten. För de som vill fördjupa sig i frågan om vad ekonomi är och varför vissa modeller fungerar kan jag rekommendera Thomas Sowells välskrivna bok ”Basic Economics 4th Ed: A Common Sense Guide to the Economy”.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *