Kenyas svarta marknader, del 3: Alexis de Tocqueville i Nakuru

De talade länge om problemen i Nakuru: miljöförstöring, fattigdom, korruption. Det som framförallt märktes var att ingen föreslog att man borde förlita sig på den kenyanska staten för att lösa dessa problem. Tvärtom ägnades en stor del av mötet åt att diskutera alla nackdelar med politik. ”Vi måste förstå kommunerna. Vi måste veta hur de fungerar och vem man ska prata med.” En grupp som företräder civilsamhället måste investera i kunskap om hur politiska nätverk fungerar; vem styr vad, och hur mycket behöver man sälja in sig hos dem.

Någon föreslog att man skulle lobba för en skattesänkning för Nakurus fattigaste invånare, speciellt eftersom bensinpriserna har stigit. Gruppen tycktes dock betrakta det som ett hopplöst fall. En man föreslog istället att ”vi bör hitta sätt att höja inkomsterna” genom ett ”kostnadseffektivt leverne”. Staten blidkas av högre intäkter, och folket kan leva ett bättre liv.

Läs hela artikeln.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *