Jonatan Godtrogen: Kap. 5

En ovanlig fiskehistoria

Efter ett par kilometer kom sällskapet fram till ett hus som ägdes av kvinnans släktingar och där tog Jonatan farväl av henne och barnen. De tackade och bjöd honom att stanna. Men Jonatan såg hur trångbodda och upptagna de var och bestämde sig för att fortsätta sin vandring.

När middagssolen började bli riktigt varm kom Jonatan fram till randen av en liten sjö. Just som han kupade händerna för att svalka sig med lite av vattnet hörde Jonatan en varnande röst: ”Jag skulle inte dricka det där om jag vore du.”

Jonatan vände sig om och såg en gammal man som satt på huk vid strandkanten och rensade en handfull pyttesmå fiskar. Strax intill mannen fanns en korg, en metrev och tre metspön som stod nedstuckna i leran. Från vart och ett av spöna sträckte sig en rev ned i vattnet. ”Hur är fiskelyckan?” frågade Jonatan artigt.

Läs hela kapitlet, av Ken Schoolland

Se de tidigare kapiteln av Jonatan Godtrogen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *