Imponerande propaganda för vaccin

Det är väl ändå anmärkningsvärt att så kort tid efter vaccineringsbluffen kring galna-gris-sjukan få se en upprepning av samma PR-cirkus igen. Hoppas folk har lärt sig.

Denna gång gäller det ”alla unga flickor” som ska skyddas mot livmoderhalscancer med antingen Gardasil eller Cervarix. Kriget pågår för fullt om vem som ska vinna statens gunst och få hela affären. Därför är beslutet tills vidare uppskjutet. PR-firmorna trumpetar ut budskap i stil med Pengarna segrade över unga flickor. Man kan bara spekulera om vad som pågår bakom kulisserna till detta fulspel. Men man kan vara förvissad om att omfattningen av mutor, lockelser och hot är mångfaldigt värre än vi vanliga dödliga kan tänka oss.

Hur många hade ens hört talas om livmoderhalscancer för några år sedan? Nu tycks det vara en epidemi som sprider sig med vindens hastighet och beslutet kan inte fattas nog fort.

Här ett radikalt förslag på lösning: Låt folk bestämma själv. (Ja, en svår och främmande tanke.)

De som tror att vaccinering mot livmoderhalscancer är värt riskerna kan själva få avgöra vilket preparat de vill ha. (Nej, folk är inte för dumma för att besluta själv.)

Den som vill ha vaccinet kan också betala själv. Ungefär som man väljer och betalar för skor. Varför måste man vänta på att staten pekar ut den enda rätta vägen? Konsumenten skulle kunna välja själv idag om hon känner att det är bråttom.

Bara för att vara extra tydlig (det brukar behövas): Härmed sägs inget om huruvida det är medicinskt klokt att vaccinera mot denna nya epidemi. Inlägget vill bara illustrera hur fånigt det är att staten ska välja den enda rätta vägen åt sina vuxna undersåtar.

MEN det är ändå intressant att notera att den amerikanske presidentaspiranten Rick Perry råkat i hårt blåsväder på grund av hans kopplingar till medicinindustrin och hans försök att införa obligatorisk Gardasilvaccinering till alla skolflickor i Texas. Det är inte för intet som han kallas ”Gardasil Rick”. Preparatet har kort historik och har kopplats samman med både dödsfall och sjukdomar.

En sådan diskussion finns inte ens i Sverige. Vakna, svenska folk.

5 reaktioner på ”Imponerande propaganda för vaccin”

  1. Boende utomlands så har vi redan fått gå igenom hela den här sagan. Staten köpte ett av dessa preparat till enorm kostnad och sen sattes en ensidig kampanj i igång i skolorna. Som tur är så hade min dotter en lärare just då som var krigiskt emotsatt Skolstyrelsens rekommendationer och det var inte många som blev vaccinerade i den skolan… (trots den statliga hetsen fanns alltså möjligheten att avstå). Hade det inte varit för just denna lärare så tror jag inte jag skulle ens bli informerad. Sen dess har jag läst utförligt om vaccin och min slutsats är att ska man verkligen anamma försiktighets principen.

  2. Vad som också är anmärkningsvärt kring den här vaccineringen är att den har fördröjts pga. en juridisk strid kring upphandlingen om vilket läkemedelsbolag som ska få äran att vaccinera folket. I media utmålas detta förstås som att de profithungriga läkemedelsbolagen låter pengar gå före kvinnors hälsa eftersom deras käbbel försenar massvaccineringen. Man glömmer förstås helt och hållet bort att det är STATEN som i det här fallet har bestämt att ETT bolag ska få monopol på vaccineringen. Hade man istället överlåtit det till folk att själva välja om de ville använda vaccin från bolag A eller bolag B hade alla som ville vaccinerat sig gjort det för länge sedan.

  3. Det som pågår bakom kulisserna är förvånansvärt trivialt. Inga portföljer fullstuvade med kontanter som lämnas över till ministrar på caféer med parisiska broar som panorama. Inga börsbolags-VD:ar som svettigt lovar stödja partiets kampanj i nästa valrörelse. Ingen riksdagsledamot som tacksamt tar emot erbjudandet att liket i hans garderob ska förbli hemligt ett tag till.

    Det är högst sannolikt bara nån jurist på ett företag som distribuerar medicinen i fråga, som identifierat en legal krok att hänga upp ett överklagande av upphandlingen på, och därför pliktskyldigast skickat in en ansökan till länsrätten. Han/hon ägnar sig säkerligen åt fredagsmys just nu. Liksom byråkraterna gör, som fått detta ärende i sin inkorg att beta av på måndag morgon.

    Så odramatisk och o-konspiratorisk är denna teater. Skådespelarna är eftertryckligt oinspirerade av sina manus.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *