Giriga… filantroper?

Vänstern har envist fortsatt dyrka Obama, trots att han ökat de militära utgifterna mer än Bush, trots att han dragit in USA i fler krig än Bush, trots att han donerat miljarder skattedollar till banker och andra företag, trots att han fortfarande inte har stängt ner Guantanamo, och trots att han valde att förlänga Patriot Act. Det mesta verkar gå obemärkt förbi, som vatten mot teflon, för så länge man kan hoppas på att Obama kommer förändra saker och ting så behöver man ju inte bry sig om vad som faktiskt sker i verkligheten. ”Change they can hope for”, som en vän till mig uttryckte det.

Obamas senaste finurliga idé, som förstås också kommer glömmas bort av hans anhängare, är att höja skatten för donationer till välgörenhetsorganisationer, vilket förstås skulle drabba de organisationer som hjälper många av de miljoner amerikaner som sparkats ut i kylan på grund av statens härjningar i ekonomin det senaste decenniet. De flesta bedömare tror lyckligtvis inte att förslaget kommer godkännas av Kongressen, men det faktum att det över huvudtaget föreslås gör att man kan konstatera att socialister antingen är rakt igenom onda, alternativt fullkomligt ovetande om vilken skada som staten i allmänhet (och Obama i synnerhet) åsamkar vanliga människor. Man vill ju gärna tro att det sistnämnda är fallet, men på kommentarsfälten till de (få) artiklar som nämner Obamas skatteförslag kan man läsa saker som att ”rika personer har ändå råd att betala skatten” samt att ”donationer ska göras av välvilja, inte för att man får skatteåterbäring”… Och det är ju klart, driver man bort den privata välgörenheten så kan man alltid anklaga marknaden för att inte ta hand om de mindre lyckligt lottade och därefter konstatera att det behövs mera statlig ”välfärd”.

Ett hett tips är att gå fram till nästa person du möter som bär en Obama-tröja och fråga ifall de stödjer alla de vidrigheter som jag räknade upp i början. Troligtvis kommer de svara nej, eftersom de säkerligen associerar denna typ av politik med Bush. Man ska dock inte förvånas om de sedan ändrar sig och försöker bortförklara eller bagatellisera detsamma när man väl påpekar för dem att Obama gjort sig skyldig till exakt samma synder (och värre därtill). Han är ju trots allt demokrat och har fått Fredspriset! Det räcker väl…?

1 reaktion på ”Giriga… filantroper?”

  1. Det är intressant att utfallet i princip blir identiskt under båda presidenter. Det är mer eller mindre samma innehåll men med olika paketeringar som ska tilltala olika väljargrupper på rent kosmetisk grund.

    Här i Sverige är ju Obama mycket mer respekterad än Bush var, men som vi ser är det uppenbarligen inte på kvaliteter hos själva produkten, utan bara pga marknadsföringen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *