Mer lyckononsens

E24 presenterar idag (igen) en artikel med titeln, Så mycket måste du tjäna för att bli lycklig, och artikeln i fråga skryter om att ”forskare på det amerikanska universitetet Princeton nu har lyckats fastställa den ultimata lönenivån där människors lycka toppar”.

”Artikeln” har ungefär samma intellektuella djup som TV3s Text-tv.

Det finns för mycket som är fel för att ens orka bemöta det. Lyckoforskningen baseras på fullkomligt orealistiska antaganden, och de metoder som används är hopplöst felaktiga och opassande. Lyckoforskning är, som jag tidigare hävdat bara nonsens. Faktum är att det är såpass mycket nonsens att jag undrar om det inte kommer att förtjäna ett nobelpris inom en snar framtid.

Se även:
Varför lyckoforskning är nonsens
Ta från de fattiga och ge till de rika!

2 reaktioner på ”Mer lyckononsens”

  1. Jajemän, det är bara en tidsfråga. Hayek börjar bli väldigt ensam som den ende pristagare som verkligen otvetydigt förtjänat ett pris om det nu ska representera någon seriös prestation och inte vara ett rent politisk-akademisk bluff…

    Tycker iofs att Vernon Smith var ganska förtjänt av det också.

  2. Var det inte Tage Danielsson som definierade lyckan som ”att alla ska ha mer än genomsnittet”? Går det alls att definiera lycka, och vem ska ha tolkningsföreträde?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *