Lycka till, av Bo Kaspers Orkester

Ni har säkert alla sett vilken nyhet som har varit toppnyheten i media denna vecka.

Nej,
inte att USA håller på att krascha och enbart kan ”räddas” av en hyperinflation a’la Zimbabwe,
inte att Euron är så gott som död,
inte ett England i lågor,
– och inte heller ett krig här eller ett krig där, nej, inte ens ett förestående (påhittat) rymdkrig

Nej, toppnyheten denna vecka har ju givetvis varit att kungafamiljen väntar tillökning!

… och, rojalist som jag är (för det får man ju alltid höra att man är om man gillade Hoppes ”Democracy: The God That Failed”), önskar jag dem lycka till, och hoppas att nedanstånde låt, av Bo Kaspers Orkester, kommer att spelas om och om igen för den nyfödde, så att den riktigt sätter sig i ryggmärgen.

Lycka till (Spotify-länk)
Nu har jag bestämt mig, att det är dags att abdikera
Jag orkar inte mycket mera, nu är det dags att lägga av
Nu har jag bestämt mig, att plocka ur det sista gaget
Att göra slut på appanaget, göra det som aldrig blivit av

Det behöver, inte vara över
Ni får göra som ni vill, jag säger lycka till
Jag tänker bara gå och
Dudududududu

Nu har jag bestämt mig, så det blir ingen Eriksgata
Och andra resor som jag börjat hata, nu är det dags att checka ut
Nu har jag bestämt mig, så ni får hitta någon annan
Det verkar som om tiden stannat, för mig är sagan slut

Det behöver, inte vara över
Ni får göra som ni vill, jag säger lycka till
Jag tänker bara gå och
Dudududududu

Gå omkring och vara fin, inte göra någonting
Och vattna dagen med lite vin, och nästan inte existera

Det behöver, inte vara över
Ni får göra som ni vill, jag säger lycka till
Jag tänker bara gå och
Dudududududu

En slutnot: Jag ber om ursäkt till alla som inte har Spotfiy och som inte kan lyssna på låten. Jag ville egentligen bädda in en YouTube-video med låten, men då jag bor i Spanien fick jag tydligen inte titta på denna video då den ”inte var tillgänglig i mitt land”. Jag bad då några svenska vänner fixa detta åt mig, och till min förvåning så var denna video inte tillgänglig i Sverige heller. Frågan som uppstår är då i vilket land Sony hade tänkt att denna låt, av ett svenskt band som sjunger på svenska, skulle vara tillgänglig i?

2 reaktioner på ”Lycka till, av Bo Kaspers Orkester”

  1. Du har gjort min dag med det här inlägget. Att dricka en kopp kaffe, tugga på en färsk fralla med leverpastej och smörgåsgurka på samtidigt som jag läste det här. Det har gjort min dag, sanneligen! Det finns ingenting som gör mig så arg som folk som ser upp till kungafamiljen – precis som det vore något gott att ha privilegiet att födas in i den?

    Jag känner mig nästan som herr K i processen av Kafka när jag dagligen får torka bort spyorna i mitt ansiktet – spyorna av eftersmaken från den kungliga societeten – och dess tafatta slavar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *