Skapade staten Internet?

Libertarianska Internetentusiaster tenderar ofta att glömma bort ”den krossade rutan”. Vi ser Internet. Vi ser dess användningsområden. Vi ser de fördelar det medför. Vi surfar webben och kollar vår e-post och laddar ner musik. Men vi kommer aldrig kunna se den teknologi som inte har utvecklats på grund av att de resurser som skulle ha använts till dess utveckling konfiskerades av amerikanska försvarsdepartementet och gavs till Stanfords ingenjörer. På samma sätt kan jag beundra det majestätiska i en egyptisk pyramid, Hover-dammen eller en rymdfärja, men det betyder inte att jag tycker att de borde ha skapats, i synnerhet inte på skattebetalarnas bekostnad.

Läs hela artikeln, av Peter Klein.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *