Anarkister älskar M och avskyr P

Jag har märkt att det brukar ske ett slags mental polarisering hos den som helhjärtat omfamnar frihetens principer och börjar se världen för vad den är.

För det första inser han att stater i slutändan upprätthåller sin makt med institutionaliserat tjyveri och våld. Denna insikt gör att han utvecklar ett intensivt förakt för den politiska sfären, dess institutioner och de allra flesta av dess utövare. Man kan nog säga att han blir till vad som numera benämns ”extremist”. Detta betyder dock inte att han lyfter vapen och börjar döda oskyldiga människor. Faktiskt helt tvärtom.

För det andra ökar nämligen hans kärlek till mänskligheten. Varför skulle han vilja skada någon? Han inser ju att samhället och allt det goda som kommer ur samhället skapas av människor som via frivilligt utbyte samarbetar för att skapa det ena underverket efter det andra. Detta har inget med staten att göra, även om dess styrmän är helt oslagbara på att ta åt sig äran. Insikten om den mänskliga harmonin väcker en känsla av vördnad inför vår enorma potential, samt en tacksamhet över att få vara en liten del av det.

Titta på den här videon och känn glädjen i att tillhöra den makalösa mänskligheten.

I hela videon finns bara en enda person som inte visar glädje. En poäng till alla som gissar rätt på vem han jobbar för. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *