Välj det röda eller det röda pillret

För ett tag sedan postade jag ett citat på Facebook. Citatet var från Fredrik Reinfeldts bok ”Det sovande folket”, en bok som mer eller mindre helt verkar ha försvunnit från cirkulation, och som löd:

”Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd.”

Efter ett kort nyttigt skratt lade en person vid namn Victor följande insiktsfulla kommentar:

Självklart känner han till detta, det är på denna iniskt han baserat sin karriär.

Och visst ligger det något i det Victor säger. Nu tror jag förvisso inte alls på systemet, och röstar således inte heller, men om vi tittar på den väg som moderaterna har tagit sedan valet 2006 till idag ser vi en tydlig utveckling. Moderaterna gick till val 2006 under parollen Det Nya Arbetarpartiet, och blev vad jag kommer ihåg allmänt kritiserade av ”högerfolk” för att till stor del ha övertagit socialdemokraternas politik.

Inför valet 2010 lanserade moderaterna ett nytt begrepp. De kallade sig förvisso fortfarande för det nya arbetarpartiet, men Reinfeldt utropade vid ett flertal tillfällen att de numera var Det Enda Arbetarpartiet.

Nu senast i Almedalen har moderaterna kommit ut och sagt att de vill erfterlikna vänstern ännu mer, och numera söker man bli Den Nya Folkrörelsen. Artikeln ovan skriver att,

Socialdemokraterna har historiskt organiserat människor från Unga örnars barnverksamhet till folkrörelseägda begravningsbyrån Fonus.

Nu vill Moderaterna göra likadant.

Röd från vagga till grav alltså… är detta verkligen något som är eftersträvansvärt? Varför inte bara ta logiken hela vägen och kalla sig själva Arbetarpartiet De Blåa istället? Eller vad sägs om Socialmoderaterna?

Det är dags att överge illusionen om det demokratiska systemet och inse att alternativet till den nuvarande ordningen inte är att rösta på socialisten i blå kostym istället för socialisten i röd, brun, grön, x, kostym istället. Inse att de styrande inte har några kläder, och ta avstånd från de politiska medlen.

Att se buren är att lämna den.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *