Stoppa vattenpiporna!

Fältassistenterna på Söder har gjort en ny upptäckt:

–Rökning är en inkörsport. Har man inte provat rökning provar man inte cannabis, säger Anna Holgersson och berättar att vattenpipsrökning kan påminna om cannabis. Pipan skickas runt i grupp, på samma sätt som en joint.

Empirin i detta verkar bestå i att man har frågat några ungdomar. Det är nog bara i Sverige man kan föra en sådan total verklighetsfrånvänd debatt om droger. Det känns som att teorin om inkörsportsdrogerna tog en ny humoristisk vändning.

Men nu blir det andra bullar med en informationskampanj och nota bene den ska inte vara moraliserande utan baseras på fakta. Vad bra, ska ni berätta om Portugal då som legaliserade för 10 år sedan och som har den lägsta andelen av Marujuana användare över 15 år i EU? Men eftersom att de säger att den inte ska vara moraliserande så erkänner de den moraliserande skräckpropaganda utan fakta som har varit standard i svenska skolan.

Legalisera och satsa på de bakomliggande problemen som gör att en del blir problematiska missbrukare. Det finns forskning på vilka detta är.Slutligen var rädd om din kropp du har bara en. Det finns många sätt att förstöra din kropp men vi ska inte förbjuda någon av dem, inte heller socker eller fett.

Om man nu verkligen bryr sig om andra människor varför vägrar man i absurdum att ta hänsyn till alla fakta? Det handlar om två saker, för det första är det prestige och alla dessa pengar och projekt som är nerplöjda i fel forskning. För det andra handlar det om att staten inte bryr sig om dig det allra minsta, staten är bara intresserad av dig ur aspekten att den vill suga ut och kontrollera dig.

2 reaktioner på ”Stoppa vattenpiporna!”

  1. Pingback: Det förlorade slaget om cannabis

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *