Dagens Kaj Grüssner

Ifrån debatten om Somalia på Newsmill:

Den som hävdar att Somalia är ett bevis på att anarki inte fungerar måste samtidigt erkänna att Nordkorea (och en låååååång lista andra länder) är ett lika starkt (egentligen mycket starkare) bevis på att centralstaten inte fungerar. – Kaj Grüssner

Eller i debatten om Staten förstör civilsamhället:

Om du vill ha bevis så bör du läsa ”Democracy – The God that Failed” av Hans-Hermann Hoppe. Det finns hur många bevis som helst på att staten har förstårt civilsamhället. Den lavinartade ökningen av regleringar, stöd och bistånd är ett av dessa bevis, då den oundvikliga följden blir att medborgarna blir mer och mer beoroende av staten. Ju mer beroende av staten de blir, desto mer kräver de och desto större kontroll får staten över de individer som vill vara fria.

Se på studentrörelsen. Nu har man kommit så pass långt att man hävdar att studerande ska jämställas med arbete. Det räcker inte att högre utbildning ska vara avgiftsfri. Det räcker inte med att man ska få stöd och bidrag för att ta del av denna avgiftsfria utbildning. Nu ska man ha pensionsgrundande lön också. Givetvis är all denna utbildning statlig. – Kaj Grüssner

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *