Ett liv på Lagos soptipp

Rekommenderar den synnerligen intressanta och charmiga UR dokumentären ”Världen: Ett liv på Lagos soptipp”.

Den kan ses på http://urplay.se/161047 (till 26 juni):

”Det som vid första anblicken ser ut som en laglös och farlig plats, är i själva verket ett välorganiserat samhälle. På Olusosuns soptipp i Lagos bor och arbetar 5000 människor. De är anständiga och ärliga och stolta över det faktum att de kan tjäna sitt uppehälle och skapa ett bättre liv för sig själva och sina familjer genom beslutsamhet och hårt arbete. På soptippen har de byggt upp ett helt samhälle, med skola, affärer, barer, resturanger, moské, barberare och biograf. Man lever tillsammans under demokratiska former med en demokratiskt vald ordförande som hjälper till att reda ut konflikter och meningsskiljaktigheter.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *