Det man ser och det man inte ser, del 3

III. Skatter
Har ni någonsin hört någon säga: ”Skatter är den bästa investeringen i världen; de är en livgivande dagg. Se så många familjer de livnär, och tänk på deras vidare verkningar på industrin; de är oändliga, precis som livet självt.”

För att bekämpa den här doktrinen måste jag upprepa det föregående motargumentet. Nationalekonomin vet mycket väl att dess argument inte är underhållande nog för att man ska kunna säga repetita placent; repetition behagar. Så, som Basile [1], har nationalekonomin ”arrangerat” talesättet för sin egen användning, övertygad om att repetita docent; man lär av repetition.

De fördelar som regeringens tjänstemän åtnjuter när de får sina löner är det man ser. Fördelarna för deras leverantörer är också det man ser. De är mitt för näsan på oss.

Läs hela artikeln, av Frederic Bastiat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *