Andra dagen på PFS 2011

Igår startade konferensdelen på PFS. Hans-Hermann Hoppe började med en introduktion, och fortsatte sedan att tala om den nära sammankopplingen mellan banker och stater. Andra tal under dagen hanterade bankväsendet (centralbanker, FRB, osv), samt diverse nya inriktningar inom ”ekonomi”, som lyckoekonomi, neuroekonomi och beteendeekonomi.

Senare på kvällen åkte vi buss till en liten fiskeby ca. en timme från Bodrum och åt middag på stranden medan solen gick ner. Det var en underbar upplevelse, och kvällen spenderades med att diskutera vitt skilda ämnen över vin och mat.

På talarlistan idag lördag fanns:
Stephan Kinsella
Correcting some Common Libertarian Misconceptions

John Derbyshire
Understanding China and the Chinese

Thomas Jakob
Project Swiss gold

John O’Sullivan
Understanding Europe and it’s bureaucrats

Norman Stone
Understanding Turkey and the turks

Mustafa Akyol
Drawing Borders in the Middle East: Ottoman Provinces vs. Western State Creations

Discussion, Q & A

Dagens höjdare utgjordes av Kinsella, med ett mycket intressant tal, och Mustafa Akyol om det ottomanska riket och de problem som har uppstått då det ottomanska riket föll, relaterade till nationsstaten.

Kvällen avslutas med en gemensam middag och mingel vid poolen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *