Frige Domenic

Journalisten Dawit Isaak har suttit fängslad sedan den 23 september 2001. Det har skrivits flera spaltmeter om Dawit i princip alla medier och ett flertal stora manifestationer har ägt rum.

Domenic har varit kidnappad av svenska staten i snart 2 år nu. Det har inte skrivits om Domenic i svenska medier, inga stora manifestationer har ägt rum. I allmänhetens ögon är självkart eritrianska staten ond och gör fel samtidigt som den svenska staten är ofelbar och aldrig gör fel.

Jag sympatiserar självklart med att Dawit ska släppas, men varför sympatiserar inte svenska folket med att Domenic ska släppas och varför bryr man sig inte? Dawit var en vuxen man som visste vad han gjorde, Domenic var en 7-årig pojke oskyldig pojke som med våld blev bortsläpad ifrån sina föräldrar. Ett av svaren är tyvärr att hemskolning inte är rumsrent i Sverige och anses vara något fult och hemskt.

Läs Alex Newmans två senaste artiklar i ämnet (jag är intervjuad i den andra):
Appeal for “Kidnapped” Swedish Homeschooler Draws Supporters
Sweden’s Big Government ‘Utopia’ Unmasked

Jag berör även fallet kort inledningsvis i mitt tal på Freedomfest nyligen. Besök även denna blogg för mer detaljerad info. Domenic har idag varit kidnappad av svenska staten 1 år och 340 dagar. Dawit har idag varit fängslad i 9 år och 252 dagar.

Frige Domenic och Dawit nu.

1 reaktion på ”Frige Domenic”

  1. Karin Yngman

    Det som Domenic och hans föräldrar blivit utsatta för är det mest upprörande jag någonsin tagit del av. Ett mydighetsövergrepp som visar hur långt det gått i Sverige med ofriheten. Och den nya skollagen bekräftar den utstakade vägen. Allt var enklare när de s.k. borgerliga var i opposition och man fortfarande hade kvar ett litet hopp om förändring. Nu visar det sig att Alliansen, med Jan Björklund som utbildningsminister, går ännu längre än de röda i förtryck. Jag blir oerhört uppgiven.
    Har inte hunnit blogga på några månader, men jag har tidigare skrivit om Domenic i en kolumn i Barometern, och även på min blogg:
    http://karinyngman.wordpress.com/2010/06/14/tvangsomhandertagande-och-pedagogik/
    Jag har med stort intresse lyssnat på föredragen på Freedom Fest. Tack! Denna frihetsrörelse är vad jag behöver för att inte helt tappa modet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *