Störta demokratin!

Tänk dig en världsregering, demokratiskt vald enligt principen en människa — en röst på världsbasis. Vad skulle ett sådant val resultera i? Sannolikt skulle vi få en kinesisk-indisk koalitionsregering. Och vad skulle denna regering antagligen bestämma att göra för att gynna sina anhängare och bli återvald? Regeringen skulle säkert finna att den så kallade västvärlden har alldeles för mycket rikedom och att resten av världen, framför allt Kina och Indien, har alldeles för lite.

Alltså skulle det finnas motiv för en systematisk välstånds- och inkomstomfördelning. Eller tänk dig, för ditt eget land, att rätten att rösta ökades till att omfatta sjuåringar. Regeringen skulle säkert ändå inte utgöras av barn, men dess policy skulle säkert spegla de “legitima kraven” hos barn att ha “fullgoda” och “lika” rätt till “gratis” hamburgare, saft och video.

Läs hela artikeln, av Hans-Hermann Hoppe.

Se också Hans-Hermann Hoppes artikelarkiv.

Hans-Hermann Hoppe har också nyligen hållit två föredrag i Brasilien, och de kan ses nedan:
Economic crises – How to cause them and how to make them worse by ”curing” them
State or private law society

2 reaktioner på ”Störta demokratin!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *