Alla vet att Bernanke är ett skämt

Medan YouTube och andra digitala medier börjar nå bortom datorkunniga ungdomar hela vägen till tunga affärsmän, ställer dessa omstörtande kanaler till med allvarliga problem för den styrande eliten. Denna trend symboliseras av den radikala förändringen i hur folk ser på Federal Reserve. På bara några få år har Fed, i allmänhetens ögon, förvandlats från en mystisk, klok och tråkig institution till en fascinerande källa av korruption och humor.

Att utmana Bernanke

Sprickorna i Feds legitimitetsrustning sprider sig och allt detta har möjliggjorts av hur lätt det är att producera och distribuera högkvalitativ kritik. Ett tidigt exempel på detta var en parodi av The Police låt ”Every Breath You Take”, gjord av studenter på Columbia Business School, för att “förära” Ben Bernankes utnämning till Fed-ordförande istället för deras egen dekanus, Glenn Hubbard.

Läs hela artikeln, av Robert P. Murphy.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *