Earth hour – den intellektuella dumheten breder ut sig

I DN idag under rubriken ”Mörkläggningsfestivalen sätter ljus på klimatfrågan” berättas det att 50% av svenskarna släckte alla sina lampor under earth hour förra året. Barbara Evaeus klimatkommunikatör kan dock trösta de som är orolig över om man är en dålig människa för att man tittar på ”Downton Abbey” på tv kl 21 med:

Ingen ska känna sig som en dålig människa. Man kan släcka lamporna och tända ett stearinsljus när man ser på tv, säger Barbara Evaeus.

Vad fint.

Som det tidigare har sagts:

OBS: Vetenskap handlar inte om demokrati. Antalet forskare som står på respektive sida och deras kvalifikationer spelar egentligen ingen roll mer än att det visar att debatten inte är över. Konsensus hör inte hemma inom vetenskap. Klimatet lyder inte forskarna.

Så debatten är inte över och tyvärr inte den intellektuella dumheten heller.

Se nu till att tända så många lampor som möjligt ikväll som en protest mot att den intellektuella dumheten breder ut sig mer och mer och läs handbok för klimattänkare. Om ni ändå känner er oroliga och känner att ni behöver göra något, kryp in en mörk garderob, knapra på en ekologisk gurka och andas så lite som möjligt (reducera ert koldioxidavtryck). På detta sättet skapar vi en sk. win-win, jag slipper se er och ni känner att ni äntligen gör något för klimatet.

2 reaktioner på ”Earth hour – den intellektuella dumheten breder ut sig”

  1. Är jag helt fel ute eller drar inte en TV mångdubbelt mer ström än en glödlampa, för att inte tala om en lågenergilampa?
    För övrigt spendera jag ”Earth Hour” med alla lampor tända – det är min ”röst” på ett fritt samhälle där jag själv tar ställning till dessa frågor istället förnån klåfingrig byråkrat eller megalomanisk ex-vicepresident som åker runt i limosiner, SUVar och privatjet för att tala om för vanligt folk att de absolut inte får göra likadant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *