Mera tvång är lösningen!

Socialdemokraterna fortsätter trampa gammalt vatten och försöker desperat att återgå till sin glada barndom då partiets tentakler spretade ut i varenda del av det svenska samhället. Kanske ses detta som logiskt med tanke på att S var som populärast när den politik de bedrev var just som mest etatistisk, så varför inte slå ihop 2 och 2 och återgå till ett vinnande koncept?

Wanja-Lundy Wedin uppmanar sossarna att göra just detta:

Politiken har tappat mark och marknaden flyttat fram sina positioner. Enligt en ny undersökning instämmer bara 18 procent av LO-medlemmarna i att politiken är den bästa arenan för att lösa de stora samhällsproblemen. Detta är oroväckande. Tillsammans måste vi åter göra politiken till ett instrument för att förändra samhället, skriver LO-ordföranden.

Låt oss översätta detta till ett mera uppriktigt språk:

Tvånget har tappat mark och det frivilliga samspelet har flyttat fram sina positioner. Enligt en ny undersökning instämmer bara 18 procent av LO-medlemmarna i att hot om statligt våld är det bästa sättet för att lösa de stora samhällsproblemen. Detta är oroväckande. Tillsammans måste vi åter göra tvång till ett instrument för att förändra samhället, skriver LO-ordföranden.

Ja, det är förfärligt att folk alltmer börjat förändra sin egen och andras situation genom frivillig handel och andra fredliga samspel, istället för statligt tvång. Varför ska vanliga människor använda sin kreativitet och drivkraft och kapital till att lösa olika problem, när politiker istället kan tvinga folk under hot om våld och säga åt dem vad som ska göras?

Lyckligtvis kommer sossarnas nygamla strategi förmodligen att misslyckas, tack vare att världen idag inte är densamma som på 60- och 70-talet. Staten har inte längre samma möjlighet att låsa in människor och företag i det egna landet och påtvinga dem extremt höga skatter, statliga monopol och mera politik rent allmänt. Istället gör globaliseringen att staterna tvingas konkurrera med varandra om vem som kan ha bäst företags- och arbetsklimat, dvs. så lite politik som möjligt. Förhoppningsvis indikerar LO-undersökningen att svenskar i allmänhet förstår detta, även om inte Wedin gör det.

2 reaktioner på ”Mera tvång är lösningen!”

  1. Bara inte staterna försöker kontra med att försöka skapa någon slags superstat. Det blir ju svårare och svårare att gömma undan pengar till exempel. Till och med Schweiz har väl skrivit på det där avtalet nu.

  2. Banksekretessen försvinner nog helt och hållet snart. Skulle tippa att de som har något att lägga undan och som förstår vad som är på gång, kommer att investera i guld och silver. Eller så kommer dom investera i bondgårdar och traktorer som Jim Rogers brukar tipsa om.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *