WikiLeaks sprider sig som en löpeld

WikiLeaks håller nu på att masskopiera sin site på mirrors över hela världen och ber om unixbaserade servrar för hosting. För att få tag på aktuella mirrors kan du göra en twitter sökning eller den här realtidsuppdaterade siten som söker efter nya mirrors hela tiden. Den kompletta siten finns att ladda ner som en torrent på WikiLeaks sidan.

Återigen är det fascinerande att se när flera stater försöker stoppa ett fenomen på Internet. När ett huvud huggs av så dyker 1000 nya upp. Hur kan någon på allvar tro att det på något sätt skulle gå att stoppa spridningen av den här informationen när den väl är ute digitalt på Internet? Fokus är som vanligt på att skjuta budbäraren och man har redan i klartext berättat vad man kommer att göra med Assange, terrorstämpling ifrån flera länder är säkert nästa steg. Obama förbereder säkert ett helt eget område på Guantanamo just i denna stund. Istället borde man för en gångs skull stanna upp och fundera på över vad det är man håller på med? Just nu står kejsaren utan kläder.

SVD

Uppdaterat: Fler Fler mirrors finns här.

4 reaktioner på ”WikiLeaks sprider sig som en löpeld”

  1. Johan du kanske är mer insatt i det juridiska än vad jag är men helt klart är att det finns delade meningar om detta. Är personen som först i ledet brottslingen som har lämnat ut det hemligstämplade materialet och/eller är även varje led senare i kedjan brottslingar? Ska förutom Assange samtlig media som har publicerat materialet betraktas som brottslingar?

  2. Assange är underskattad och beriden och i min mening så är hans aktiviteter inom WL närapå herioska. Jag önskar honom ett långt liv i frihet.

    Jag förstår inte att makthavares krumbukter inte kan få belysas när dom själva skriver på lagar för ökad insyn i individens privata och professionella liv. (ex. FRA – Patriot Act etc.) SKa det vara rättvist så ska det.
    Dom är ju, trots allt, anställda av skattebetalarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *