Biljettspekulanter är dolda hjältar

Dussintals personer stryker omkring bland fansen utanför arenan och håller upp små kartongbitar där det står “Jag behöver biljetter”. Konstigt nog är dessa personer inte alls ute efter att köpa något utan håller istället upp ett flertal biljetter över huvudet som reklam för sin verksamhet. Detta är de ädla biljettspekulanterna.

De får ofta utstå spott och spe från arrangörer, myndigheter och till och med fans, men vad är det egentligen som gör att de förtjänar denna förföljelse? Är de verkligen giriga, skrupelfria parasiter som blåser fansen på pengar och förstör för arrangörerna?

I Sverige finns ingen lagstiftning mot att sälja biljetter i andra hand till ett högre pris, men myndigheterna brukar ändå på olika sätt försöka motarbeta de spekulanter som ger sig in i branschen. Detta är i sig väldigt olyckligt för de personer som besöker dessa evenemang, då biljettspekulanterna i själva verket förser allmänheten med en väldigt värdefull tjänst. Många av de problem som associeras med denna typ av biljettförsäljning orsakas i själva verket av statens indirekta förbud mot denna verksamhet.

Det spekulanterna gör är att tillhandahålla en rad olika tjänster och samhällsnyttor åt en förvånansvärt stor och brokig skara individer, företag och organisationer, och de förtjänar beröm snarare än förakt och förföljelse.

Läs hela artikeln, av Briggs Armstrong.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *