Tre artiklar i veckan!

Från och med idag kommer Mises.se att publicera tre artiklar i veckan. Publiceringsdagarna onsdag och lördag utökas med en måndagsartikel.

Den första artikeln att publiceras är Fri Valuta Utan Statlig Inblandning (del 39 i Guld & Silverskolan), skriven av Torgny Persson på LibertySilver.

Ludwig von Mises skrev att idéer är gratis, och inte lyder under ekonomiska restriktioner. De är oändligt reproducerbara. Så även med receptet för frihet och välstånd. Murray N. Rothbard trodde att med intellektuellt entreprenörskap, universell distribution av idéer, och framåtanda, skulle framtiden kunna vara ljusare än den är nu. Vi tror också på detta. Om du håller med, hjälp oss att inspirera världen att ta frihetens väg, med höga ideal och tillit till sanningen.

Vill du hjälpa till att sprida frihetens idéer och sunt ekonomiskt tänkande, hör av dig till Joakim Kämpe eller Joakim Fagerström. Vi tar gärna emot egenskrivna artiklar och hjälp med översättningar.

6 reaktioner på ”Tre artiklar i veckan!”

  1. Tuxie:
   Jag tror det har att göra med att vi för varje artikel publicerar ett blogginlägg, med början på artikeln, och sen en länk till själva artiklen. Detta ser då ut som artiklarna dyker upp två gånger, men den ena av artiklarna är i själva verket det introducerandet blogginlägget.

   Om du prenumererar på RSS – feeden för bloggen eller för artiklar (istället för alla) kommer det att funka bättre. RSS-feeden för bloggen innebär i princip att du får allt ändå, eftersom vi skapar ett blogginlägg för varje artikel, så mitt råd är att köra på den.

 1. Till Herrarna bakom Mises se.
  Strålande insatser av er allesammans och för en utlands svensk som en gång ska flytta hem igen så är det mycket stimulerande att få läsa allt detta på modersmålet. Tack.
  Jag hoppas ni funderar på att publicera en artikel samling som t.ex. Frihetens motsvarighet till Mao’s Lilla Röda – En logisk introduktion till den enkla sanningen. Kanske den ska heta; ’Du kan bestämma själv’, eller ’Nils Dacke – Sveriges störste Hjälte’, eller ’Du tycker egentligen illa om Staten’ eller liknande… En sådan bok borde finnas tillgänglig överallt.

  Om jag får lite mer tid ska jag försöka hjälpa till.

  1. HQ:
   Tack!

   Ditt förslag på en artikelsamling, som en logisk introduktion till den enkla sanningen som du säger, är en alldeles utmärkt idé. Det är garanterat något vi kommer att ha i åtanke i framtiden. Tack för tipset! All hjälp mottages givetvis tacksamt 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *