Intervju med Richard C.B. Johnsson

LvMI Sverige kommer framöver löpande göra intervjuer med kända profiler inom österrikisk ekonomi och även i samband med detta börja publicera material skrivet av dessa personer. Först ut är Richard C.B. Johnsson som vi kom i kontakt med för några månader sedan. Richard är en fantastisk driven och inspirerade människa, det är svårt att upphöra att förvånas över allt som han redan har åstadkommit i sitt liv. Jag tror att vi alla kommer att se betydligt mer av Richard framöver. Nyligen publicerade Richard en artikel på Rockwell.com som George Reisman själv kallade: ”an outstanding article” and ”excellent”, indeed, more than excellent. LvMI Sverige är stolta över att ha fått tillgång till Richards stora artikelarkiv för publicering framöver.

Bakgrund: Richard C.B. Johnsson är en av landets främsta experter på nationalekonomi. Han har lyckats kombinera en ”vanlig” doktorsavhandling, med alla inslagen av avancerad matematik, ekonometri och programmering, med att ha studerat och publicerat artiklar inom den österrikiska skolan samt dessutom haft en kometkarriär i finansvärlden. Han är den ende svensken som har publicerat akademiska artiklar i peer reviewed journaler såsom Quarterly Journal of Austrian Economics och Journal of Ayn Rand Studies med tydlig ”österrikisk” inriktning, utöver ett antal kapitel i antologier och på Mises.org. Richard är även återkommande skribent i Dagens Industri. Han bor i Beijing med sin familj och verkar i Beijings finansvärld med kapitalförvaltning.

Vi kommer även framöver att samla Richards artiklar under Om oss –> Vem är Richard C.B. Johnsson.

Läs hela intervjun med Richard C.B. Johnsson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *