Varför jag inte röstar på ödlor

Det börjar närma sig valdagen, den 19 september, dagen då miljontals svenskar, likt lämlar på lämmeltåg, ger sig ut och röstar på vilka som ska leda landet de kommande fyra åren. Vilket block som kommer att vinna, vem som blir statsminister osv. vet jag inte. Det enda jag vet är att det som vanligt kallas för ett ödesval och att, i Aron Flams ord, “oavsett vad [som händer], kommer skillnaden inte att vara så stor”.

Jag tänker inte kommentera vare sig block- eller partipolitik, främst för att alla partier oavsett färg eller ideologi menar att staten är nödvändig och att de har rätt, ja till och med en skyldighet, att styra över mitt liv och fatta beslut åt mig. Pseudodebatter om huruvida 30 % eller 28 % inkomstskatt är rätt missar helt och hållet grundfrågan, att stöld fortfarande är stöld även om man stjäl lite mindre.

Läs hela artikeln, av Joakim Kämpe.

3 reaktioner på ”Varför jag inte röstar på ödlor”

  1. Det är denna funktion jag tror att KLP kan komma att fylla, den utbildande alltså. Jag tror att det är omöjligt att få till stånd rejäla förändringar i en frihetlig riktning genom sveriges demokratiska system. Tror att kanske utträde eller något sådant är det som någon gång i en avlägsen framtid kan komma att fungera.

    Bäst att försöka påverka så mycket som möjligt tills dess, kanske genom att skriva och argumentera. Att arbeta så mycket svart som möjligt är också bra, ju större svart ekonomi desto bättre. Det underminerar staten till viss del.

    1. Jag hoppas att någon fyller denna funktion, och KLP skulle mycket väl kunna göra det. Utöver det håller jag med dig i det du säger, att det bästa är att skriva, argumentera, prata med folk, och sprida idéer. Att jobba svart och köpa svarta tjänster är också ett sätt att försöka underminera staten. Jag tror också att man aktivt ska försöka att aldrig bidra till statens aktiviteter. Tyvärr är ju en så stor del av vårt samhälle uppbyggt så att det, som löntagare, inte går att undvika skatter o.dyl., så visst, dom får ta det dom tar men jag tänker inte ge upp något frivilligt, och där man kan komma undan ska man utnyttja det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *