Social Ingenjörskonst à la Ohly

Efter Ohlys bröstpumpsutspel i SVT:s utfrågning har reaktionerna varit många. Vänsterpartiet vill ha en tvådelad föräldraförsäkring – cirka sju månader vardera för föräldrarna. I utspelet påpekade Lars Ohly att hans fru löste detta genom bröstpump och att det går bra även för andra. Även hans rödgröna kollegor Maria Wetterstrand och Mona Sahlin reagerade.

Jag tycker att detta är ett utmärkt exempel på den sociala ingenjörskonst som samtliga partier förespråkar. Skillnaden är att Lars Ohly vågar stå för det och säger det rakt ut, andra gör det mer indirekt.

Modellen är mycket enkel; hård beskattning av befolkningen som gör dem beroende av olika bidrag och så kallade ”försäkringar”. När du har genomfört detta kan du mycket enkelt reglera människor in i minsta detalj för att utföra diverse sociala experiment. Att inte fler vaknar och ser brutaliteten i denna märkliga människosyn utan istället köper att de öppet blir manipulerade och formade. Det är hit politiker vill komma. Det intressanta är att folk reagerar på enskilda konsekvenser istället för principen bakom.

DN1, DN2, Expressen, SVD1, SVD2 och Aftonbladet.

1 reaktion på ”Social Ingenjörskonst à la Ohly”

  1. Klockren analys.

    I socialismens värld är människor inte levande,tänkande varelser utan en siffra i ett kollektiv som man kan manipulera tills deras idealvärld uppstår. Stämmer inte människor med deras förvridna självbild? Inga problem, vi förändrar människan! Vill man inte förändras? Inga problem, då startar vi ”omskolningsläger” eller ”kasserar” de felaktiga siffrorna i kollektivet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *