Tycka synd om BP?

Det var 21 år sedan som Exxon Valdez läckte olja och utlöste störtfloder av miljöhysteri. Rothbard beskrev det bra i sitt verk ”Varför inte tycka synd om Exxon?”

Efter att den av British Petroleum hyrda oljeriggen exploderat förra veckan blev miljövännerna återigen tokiga, och tog tillfället i akt att attackera ett privat bolag och klaga över situationen för ”ekosystemet”, som på något sätt lyckats överleva och frodas efter Exxonfiaskot.

Jämförelsen kompliceras av hur mycket värre den här händelsen är för BP. Elva människor dog. BP har förlorat marknadsandelar. Så länge läckaget kvarstår förlorar företaget 5 000-10 000 fat olja per dag.

BP kommer att vara ansvariga för saneringskostnader som vida överstiger den federala gränsen på 75 miljoner dollar i skadeståndsansvar. PR-mardrömmen kommer att pågå i ett decennium eller mer. I slutändan kan kostnaderna nå 100 miljarder dollar och nära på omintetgöra företaget och många andra företag.

Läs hela artikeln, av Lew Rockwell.

3 reaktioner på ”Tycka synd om BP?”

  1. du skriver att det är synd om bp..ett företag som tjäna miljarder och som inte ens har en reservplan för denna olyckan ,,som att sälja en miljard bilar å sen säga hmm vi har ingen verkstad ? jävligt puckat….å om nu denna chef hade jobbat för att dessa olyckor inte ska hända…varför har man då ingen sk reservplan ..lite oligiskt va. snarare visar bara detta
    att om man ska exploatera jorden så ska man ha lite koll på läget!!! detta har ju knappast
    bp haft på nått plan ..sen att förstöra naturliv å miljoner oskyldiga djur mm det e ju helt normalt eller..för att naturen ev kan bygga upp sig själv…..som att säga att hitler va liten oskyldig ..folk kommer ju att fortsätta göra barn,,sjuk inställning anser jag
    allt går ju att vinkla men finns bara en bov i detta BP låt nån iallfall ta ansvara för det som hänt
    eller e det som i gamla kyrkan där man kan betala för sina synder å bli friad?? gonatt säger jag bara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *