Meltup

NIA (National Inflation Association) släppte idag sin nya video Meltup. Dokumentären handIar om hur den amerikanska ekonomin är i början av en valutakris som kommer att leda till hyperinflation och inkluderar bl.a. intervjuer med Thomas E. Woods (senior fellow i historia på LvMI USA), Marc Faber, Gerald Celente, Peter Schiff, Jim Rogers och Ron Paul. Själva anser de att det är den viktigaste ekonomiska dokumentär som gjorts i världshistorien, jag kan hålla med om att den är mycket bra producerad och informativ. Sen behöver man inte hålla med om alla slutsatserna i sista delen av filmen men på det stora hela är den mycket bra.

3 reaktioner på ”Meltup”

  1. Bra video. liknar väldigt mycket det som framförs i den svenska filmen om finanskrisen ”Överdos” ab liberalen Johan Norberg som ni kanske har sett.

    Jag kom på en liten idé: att ni skulle börja översätta videoklipp här på Mises-institutet. Jag vet inte om det är extremt jobbigt, men jag tror videor är ett bra medium för många. Kan i och för sig bli ett j*kla jobbigt projekt att översätta föreläsningar som dessa tex: http://www.lewrockwell.com/hoppe/hoppe-hulsmann-videos.html … då kan man ju lika gärna översätta ”Man, economy and state” på den tiden 🙂

    Men filmer som Meltup och liknande kanske vore något? Har man tur kanske det också redan finns engelska srt-filer som man bara kan transformera till svenska!

    1. Hej Björn! Ditt förslag låter som en mycket bra idé och är givetvis något vi är intresserade av, dock är det väldigt svårt att få tiden att räcka till.

      Är detta något du skulle kunna tänka dig att göra och hjälpa till med? Det skulle i så fall vara väldigt uppskattat och vi skulle självklart vara intresserade av att publicera materialet (givetvis med hänvisning till att det är du som har gjort det).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *