Trender kan ändras

Den typiska eleven som slutgjort sin obligatoriska skolgång glömmer snabbt det mesta av det han har lärt sig. Men det finns en del av indoktrineringen som inpräntats i hans sinne, d.v.s. trossatsen om oåterkalleligheten hos trenden mot total planering och likriktning. Han tvivlar inte på tesen att mänskligheten aldrig kommer återgå till kapitalism, det hemska systemet från en förgången tid, och att ”framtidens våg” bär oss mot de förlovade landet. Om han hade några som helst tvivel skulle det han läser i tidningar och vad han hör från politiker fördriva dem. För även kandidaterna som oppositionen nominerar protesterar, trots att de är kritiska mot åtgärderna tagna av partiet som råkar ha makten, att de inte är tillräckligt ”reaktionära”, och de vågar inte stoppa marschen mot framsteg.

Nu är det dock så att evolutionstrender kan ändras, och fram tills nu har de nästan alltid ändrats. Men de kan ändras endast om de möter starkt motstånd. Den rådande trenden mot vad Hilaire Belloc kallade den servila staten kommer säkerligen inte vändas om ingen har modet att attackera dess underliggande trossatser.

Läs hela artikeln

1 reaktion på ”Trender kan ändras”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *